14:27

Ceaiul verde - traditie si sanatate intr-o singura ceasca

cana de ceai verdeCeaiul verde este un tip de ceai obtinut din planta Camelia sinensis. Prin oprirea procesului natural de fermentatie acesta se diferentiaza de alte tipuri de ceai cum ar fi ceaiul oolong sau ceaiul negru care provin din aceeasi planta. Imediat dupa cules frunzele sunt trecute prin abur, uscate iar apoi rulate impiedicand procesul de fermentatie.

Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

Compozitia ceaiului verde este formata din uleiuri esentiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor si altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.

Cateva indicaţii terapeutice ar fi:
  • Tratamente de slabire
  • Intarzie imbatranirea prematura a tenului
  • Reduce formarea tartrului dentar şi stopează apariţia cariei dentare, datorită fluorurilor şi taninurilor conţinute
  • Obezitate, greutate in exces
  • Oboseala intelectuală sau fizică
  • Reţinerea apei în organism
Sfaturi pentru slabit

Nutriţie - Diete

slabit Foarte multe persoane vor sa scada in greutate cat mai usor si cat mai repede, insa scaderea in greutate nu este influentata neaparat de un curs de dans sau fitness. Scaderea in greutate poate fi realizata cel mai sigur prin intermediul unei modificari a stilului de viata. Multi dintre cei ce incearca sa slabeasca nu reusesc acest lucru deoarece ignora importanta nutritiei. Conform unor nutritionisti, un succes in scaderea in greutate se datoreaza in procent de 75% stilului de viata si de 25% exercitiilor fizice.
Marele secret al unei vieti sanatoase este acela ca nu exista nici un secret si ca persoanele ce vor sa slabeasca trebuie sa isi faca anumite obiceiuri. Urmatoarele sfaturi va vor ajuta nu doar sa scadeti in greutate ci si sa duceti o viata mai sanatoasa.

14:12

Porumbul Antioxidanti Naturali


<







src="http://www.google.com/afsonline/show_afs_search.js">
Porumbul, numit in unele regiuni papusoi sau cucuruz, este originar din America.
In scopuri medicinale, de la porumb se foloseste sub forma de ceai matasea - Stigmata Maydis - care contine saruri de potasiu, calciu si siliciu, vitaminele C, B6, E si K, ulei volatil, alantonina, glucide, ergosterina, betaina, saponine etc. Matasea este diuretica, fapt pentru care se recomanda mai ales in piatra la rinichi, cistite si albuminurie. Prin diureza care o produce, ajuta la eliminarea apei din tesuturi, influentand in bine unele boli de inima si obezitate.
Cercetarile mai noi au aratat ca ceaiul din matase de porumb mareste secretia biliara, micsoreaza depunerea de saruri in bila, ceea ce influenteaza in bine bolile de ficat si colecistitele.
Datorita vitaminei K, matasea de porumb are proprietati hemostatice, intrebuintandu-se mai ales in menstruatia neregulata si menopauza. Matasea de porumb se mai recomanda in tulburari circulatorii datorita afectiunilor cardio-vasculare ca: guta, artritism, uricemie (prezenta acidului uric in sange) etc.
Ceaiul se prepara din 10 g (cca. 2 linguri) matase de porumb la 200 ml de apa. Se ia la 3 ore o lingura. Matasea de porumb intra in compozitia ceaiuri1or diuretic si hepatic

<

14:04

Piersicile


Piersicile sunt fructe zemoase cu gust dulce, ce ajuta in hidratarea organismului datorita continutului ridicat de apa (peste 85%). Acestea reprezinta si o sursa importanta de vitamine si minerale.
Consumul a 3 - 4 piersici in fiecare dimineata ajuta la reglarea functiilor ficatului si a intestinelor, iar fibrele din aceste fructe sunt bine tolerate de sistemul digestiv, fiind recomandate si bebelusilor.
Piersicile au un continut ridicat de vitaminele A, C, E, B3 si B5, un singur fruct mediu, consumat cu tot cu coaja, acoperind trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C. Acestea mai contin fier, magneziu, iod, potasiu, fosfor si seleniu.
Printre efectele terapeutice ale piersicilor se numara: echilibrarea sistemului nervos, intarirea imunitatii organismului si stimularea secretiei sucurilor gastrice.
Piersica este un bun remediu natural impotriva cancerului si a unor afectiuni cardiovasculare datorita prezentei antioxidantilor ce mentin integritatea celulelor. De asemenea intarzie procesul de imbatranire si ajuta la pastrarea unui ten curat si stralucitor.
Daca sunt consumate cu tot cu coaja, cura cu piersici se recomanda pentru mentinerea alcalinitatii sangelui si stimularea functiilor digestive. Ceaiul preparat din frunze si flori de piersic are un efect antiseptic si contribuie la combaterea infectiilor.
Fiind sarace in calorii, piersicile pot fi consumate si de persoanele ce doresc sa slabeasca.

13:59

Antioxidanti Naturali

Antioxidantii sunt substante chimice care au proprietatea unica de a neutraliza substantele periculoase pentru organism, numite radicali liberi (de oxigen) care ataca membranele celulelor, tulburandu-le functionarea normala si uneori chiar distrugandu-le.
Prezenta radicalilor liberi in organism este fireasca in timpul metabolismului normal - acestia contribuie la distrugerea si eliminarea bacteriilor si virusilor care ataca organismul, dar ajung la concentratii prea mari datorita fumului de tigara inspirat, al aerului poluat, chiar si prin intermediul alimentelor.
Acele procese metabolice care ajuta la producerea de energie suplimentara, prin oxigenarea intensa a tesuturilor si arderi rapide, favorizeaza cresterea nivelului de radicali liberi de oxigen. Toate tesuturile si organele sunt supuse acestei agresiuni a radicalilor, creierul in mod special - acesta este compus pe jumatate din grasime, lucreaza fara oprire si are nevoie de aflux sporit de sange si oxigen.